dinsdag 26 april 2016

Thema onderzoeken

In het eerste leerjaar leerden we de voorbije weken heel wat 'technische' dingen onderzoeken.
In ons W.O.-thema mochten we al heel wat dingen doen.
Tijdens de eerste les leerden we over schaduwen. Ik kan de schaduw van een voorwerp goed zien als ik het voorwerp wat verder van de lamp houd, maar dan is de schaduw kleiner. Als ik mijn voorwerp dicht bij de lamp houd, dan heb ik een grote en onscherpe schaduw. We speelden dokter en haalden allerlei vreemde voorwerpen uit de buik van een medeleerling. Ook handschaduwen werden uitgetest, maar simpel was dat niet.
In de tweede les leerden we over geluid. Geluid is lucht die trilt en die trillingen komen in ons oor terecht. We zagen ook echt de trillingen door op een metalen deksel te slaan naast een kom waarover een plastieken vel was gespannen. Op dat vel lag er zout en wat gebeurde er? Jaja, het zout danste op en neer op het plastiek.
We mochten een blikjestelefoon testen, we leerden over hoge en lage tonen bij gevulde glazen flesjes.
In ons derde onderzoek ging het over magneten. Hoe sterk is een magneet, wat wordt door een magneet aangetrokken, hoeveel nageltjes blijven aan een magneet hangen, magneten kunnen elkaar ook afstoten of wegduwen.
Onderzoek vier ging over energie: elektrische energie en toestellen die op de elektriciteit werken, maar ook over andere energiebronnen. We zochten uit hoe we een zaklamp kunnen doen werken en welke stappen we allemaal moeten zetten om een cdspeler te laten spelen. We herstelden een klokje, de batterij was plat en we zochten de juiste batterijen voor een electrospel. Tot slot zullen we ook nog planten onderzoeken.
Amai, nu zijn we al een beetje echte onderzoekers.0 reacties :

Jaarthema 2022-2023

Jaarthema 2022-2023

Ontbijtpakketten

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

CLB