maandag 18 april 2016

Meet- en weegcircuit

Metend rekenen is in het 1e leerjaar heel belangrijk. De leerlingen kennen al de liter, meter en kilogram. Om het goed te kunnen onthouden moeten ze dat aan de lijve ondervinden. Niets beters dan een meet- en weegcircuit nu en dan dus. Vorige donderdag gingen de leerlingen in groepjes aan de slag om te schatten en te meten en of wegen hoeveel er in een bepaalde fles kan, hoe lang juf haar bureau is, hoe hoog de deur wel is, hoe breed de bruine kast is, hoeveel je moet bij of weg doen bij een pak mais om 1kg te hebben, hoeveel liter er in een halfvolle emmer kan en in welke fles je precies 2l kan gieten. De groepjes begonnen bij een taak, dachten eerst na (schatten) en schreven dat op grote affiches en gingen daarna meten of wegen om te kijken of ze juist hadden geschat en schreven ook dat resultaat weer op de affiche. Zo kon elk groepje hun resultaat met dat van de andere groepjes vergelijken.


0 reacties :

Jaarthema 2022-2023

Jaarthema 2022-2023

Ontbijtpakketten

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

CLB