maandag 14 maart 2016

Op schattenjacht!

De laatste 2 weken werkten we in het 1e leerjaar rond Piraten. We leerden zingen en spreken als piraten, we leerden hoe piraten leefden, hoe een schip eruit ziet, de verschillende soorten schepen en we maakten een eigen schatkaart van de klas. Maar donderdag kwam de apotheose van het thema: een echte schattenjacht! We tekenden een plattegrond van de speelplaats om daarna op zoek te gaan naar de cijfertjes op de plattegrond om zo het codewoord te kraken om de schatkaart te krijgen. Het werd een echte race van de ene uithoek naar de andere. Het codewoord bleek 'de schat' te zijn. Niet miskozen want we kregen daarna meteen de schatkaart te zien op de speelweide. Piraat Steff en Inez toonden ons de schatkaart maar wij moesten wel zelf de route zoeken en opdrachten uitvoeren. Zo hinkelden we op één been, alsof we een houten been hadden, zochten 2 woorden in de lettersoep en rolden van de piratenberg. Daarna gingen we opzoek naar onze schat en die bleek in de zandbak te zitten. Graven maar! We graafden en graafden en graafden tot... Owen de schat vond. Het was een schat met lekkere snoepjes! Mmmmmmmmmm! Wat een lekker zalige namiddag!


0 reacties :

Jaarthema 2022-2023

Jaarthema 2022-2023

Ontbijtpakketten

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

CLB