donderdag 15 oktober 2015

De meter ontdekken

Tijdens de lessen meten en metend rekenen leerden de leerlingen van het 1e leerjaar de meter kennen. Niet hun vrouwelijke meter die erbij was bij hun doop, nee hoor, de meter waarmee we de lengte, breedte, hoogte en diepte meten. Ze kregen het verhaal van de hopeloze keizer die een kast in zijn paleis wou te horen en daar kwam een hele goede kastenbouwer met het idee om 1 ding te gebruiken om alles te meten. Zo kreeg de keizer toch de kast die hij wou. Daarna mochten ze eens voelen hoe lang de meter wel is en proberen een meter ver te springen. Maar leerden ze ook voorwerpen in de klas te schatten en te meten met de meetlat. Is het nu minder dan, evenveel of meer dan 1m? Vraag het aan de leerlingen van onze klas want zij zijn nu experts!


0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB