donderdag 29 oktober 2015

De liter ontdekken

In het eerste leerjaar ontdekten we vandaag de liter. Nadat de keizer van ons verhaal de juiste kast had wou hij ook een groot zwembad in zijn tuin en wat bleek? Niet alle emmers waren even groot dus liep zijn zwembad de ene keer over en de andere keer was er te weinig water in om te kunnen zwemmen. Er moest dus een oplossing komen. 1 van de lakeien had een goed idee en vond de liter uit. Als iedereen die zou gebruiken zou alles goed komen. Inderdaad, het zwembad van de keizer werd keer op keer juist gevuld en het probleem was opgelost. We bekeken heel wat flesjes, blikjes, brikjes,... en zagen dat er op heel wat verpakkingen het symbool 'l' staat. We schatten of er meer of minder dan 1 liter in een fles kon en mochten natuurlijk ook meteen gaan meten. Wat een waterpret!

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB