maandag 4 mei 2015

Wereldwaterdag

In de maand april nam het vijfde leerjaar deel aan 'Wereldwaterdag'. De bedoeling is om kinderen bewust te maken van de veelzijdige waarde van 'water' en leerlingen op te voeden tot milieubewuste bewoners van onze planeet. Vanuit de Gavers trokken ze te voet naar het waterproductiecentrum. Daar kregen ze te zien hoe het water vanuit het kanaal Kortrijk-Bossuyt wordt gezuiverd en via de Gavers uiteindelijk in onze waterleiding terecht komt. De hele weg zeulden ze een grote bidon water mee. Soms kwamen ze waterratten tegen. Die stelden een vraag i.v.m. water. Indien ze de vraag fout beantwoordden, werd er een hoeveelheid water uit hun bidon gegoten. De groep die op het einde het meeste water overhad was de winnaar. Terug in de Gavers kregen de leerlingen nog 4 korte activiteiten voorgeschoteld die met water te maken hadden. Tot slot mochten we ons warmen aan de lekkere soep terwijl we onze boterhammetjes opsmulden.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Inschrijven eetfestijn schoolfeest

Inschrijven eetfestijn schoolfeest
Schoolfeest 11 juni 2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB