zondag 3 mei 2015

Weekje zonder thema

De week na de paasvakantie was er geen thema in onze klas. Waarom niet? Heel wat hoekjes werden een beetje aangepast. Zo was er volop tijd om al dat nieuws te ontdekken. Er is nu een timmerhoek (weliswaar enkel voor het 3de kl), in zandtafel kunnen de kls ervaren hoe het is om met nat zand te spelen, in de gang kan met dominoblokjes een parcours gebouwd worden... voorzichtig hoor! Op het stukje speelplaats bij onze klas kunnen de kleuters krijten, met loopklossen lopen, kegelen... In de grote bouwhoek is er nu ook een treinbaan en in de kleine bouwhoek nieuw constructiemateriaal (een soort meccano, maar dan in hout) De kleuters kunnen heel wat nieuwe puzzels maken, ja zelfs een grote vloerpuzzel van 120 stukken ! .... Maar als het mooi weer is, trekken we natuurlijk naar buiten. Daar kunnen de kinderen een schat aan ervaringen opdoen, oefenen ze alle groot-motorische bewegingen wat dan weer ten goede komt, bij de ontwikkeling van klein-motorische vaardigheden. Om nog maar te zwijgen over de sociale ontwikkeling ! Maar toch kon ik het niet laten toen ik in mijn tuin enkele huisjesslakken vond. Die nam ik mee naar de klas om samen met de kinderen te bekijken. Zo kwamen we heel wat te weten over deze diertjes.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Inschrijven eetfestijn schoolfeest

Inschrijven eetfestijn schoolfeest
Schoolfeest 11 juni 2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB