zondag 2 november 2014

Mmmm... Pompoensoep!

Juf bracht een pompoen mee naar de klas. De kleuters maakten al vlug de link naar 'Halloween' en 'griezelen'. Enkele kleuters mochten helpen om van de pompoen lekkere soep te maken. Pompoen, ajuin en worteltjes werden vakkundig en zeer geconcentreerd gesneden. Alles in de pan, water toevoegen, wat peper en zout (volgens de meeste kleuters was dit 'suiker') en 2 bouillonblokjes. (Dit herkenden de meeste kleuters, maar niemand kon het echt benoemen... kaas? chocolade? boter?... ) Waarvoor het kookplaatje diende en de mixer, dat wisten ze dan wel weer! Toen we na de speeltijd de klas binnenkwamen, konden we reeds de lekkere geur van verse soep opsnuiven. Even laten afkoelen en we konden proeven. Niet alle kleuters waren er dol op, maar iedereen heeft ervan geproefd. Dikke duim hiervoor!

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB