maandag 17 november 2014

Het huis van de Sint

De Sint is weer in het land en hij heeft alvast zijn intrek genomen in zijn huis in Kortrijk, waar hij verblijft tot hij weer naar Spanje terugkeert. De kleuters van de 3de kleuterklas mochten vandaag een kijkje nemen in dat huis. We werden verwelkomd door 3 zwarte pieten (zwarte mieten eigenlijk), gekleed in een rood pak met de -S- van Sinterklaas op de rug. Omdat we nog eventjes moesten wachten vooraleer we binnen konden, deden de kleuters samen met de zwarte pieten wat ochtendgymnastiek. Binnen in het huis waren verschillende kamers waar de kleuters allerlei 'zwarte-pieten-disciplines' konden uitproberen. Maar eerst moest iedereen door de controle: bij brave kleuters gebeurde er niets, bij stoute kinderen kon het alarm afgaan. Gelukkig werd hier niemand betrapt! Alhoewel niet alle kinderen er even zelfzeker doorheen liepen...De schoenmaat werd genomen en de kls werden gemeten. Daarna eventjes oefenen in glijden en klimmen en iedereen kreeg een zwarte pietenmuts. Opdracht 1 geslaagd! Van daaruit liepen we door de kamer waar de speelgoedzakken (vol of leeg) reeds klaar lagen. Ik heb alvast mijn zak met geschenken gezien hoor! In de volgende kamer werd geoefend of de nieuwe zwarte pieten goed konden luisteren, terwijl een zwarte piet een verhaaltje vertelde. In de speelgoedkamer speelden de kleuters 'leve de Sint' (bingo) en in de 'tuutjeskamer' lag misschien wel een exemplaar die ze zelf hadden afgestaan aan Sinterklaas in ruil voor een cadeau. Maar de werkkamer van Sinterklaas maakte toch wel het meeste indruk. Daar zat hij ... Sinterklaas zelf in levende lijve. Hij was druk aan het telefoneren met de bakker toen we binnenkwamen, maar hij maakte graag tijd voor ons. Van de werkkamer van de Sint ging het naar de stallen, waar de kleuters konden 'paardrijden'. In de laatste kamer moesten de kleuters hun mik- en gooivaardigheden testen. Als beloning mochten de 'leerling zwarte pieten' nog eens grabbelen in de bak met letterkoekjes (pff, tijd dat daar eens een leuk, juist woord voor gevonden wordt) Maar het was een superleuke voormiddag! En zeker een welgemeende 'bedankt' aan al de chauffeurs! En misschien nog even dit. Het feit dat de kleuters van het 2de kleuter niet mee mochten, lag niet aan ons, maar aan de organisatoren. Maar we doen er alles aan om ook zeker volgend jaar terug te gaan.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB