maandag 9 juni 2014

Ik in het verkeer.

Kleuters krijgen steeds meer en meer te maken met het verkeer. Daarom gingen we eens kijken hoe het er in echte verkeerssituaties aan toe gaat. Maar eerst allemaal een fluohesje aan. Waarom eigenlijk? Dan zijn we voor de andere weggebruikers veel beter zichtbaar! Tijdens onze uitstap hadden we vooral aandacht voor de voetganger in het verkeer. Waar zijn de beste oversteekplaatsen? In de schoolomgeving zagen we de octopuspalen; die vertellen de automobilisten dat ze een oversteekplaats waar veel kinderen komen, naderen. Op het zebrapad oefenden we een veilige manier om over te steken. Dat viel best mee! Op de hele drukke weg, konden we gebruik maken van de verkeerslichten voor de voetgangers. "Rood licht uit, groen licht aan, ik mag nu rustig over gaan!" En we onthouden vooral, dat de straat, het voetpad en het zebrapad, geen speelplekken zijn!

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive