maandag 9 juni 2014

Fietsertjes in de dop !

Kleuters vinden het fijn om te fietsen. Dit met of zonder steunwieltjes. Daarom werd dit thema gedurende enkele dagen uitgewerkt in de klas. Eerst bekeken we een filmpje over kinderen die leren fietsen. Alle vaardigheden en oefeningetjes die we in het filmpje zagen, werden daarna ook uitgetest. De volgende punten kregen speciale aandacht: vertrekken op een goede manier (dit is 1 pedaal naar boven brengen en zo vertrekken, of enkele keren met een voet afzetten en daarna vertrekken). Steeds voor je uitkijken en recht rijden, een bocht nemen, een hindernis ontwijken en slalom rijden, vertragen, remmen en stoppen op de aangegeven plaats. Ten slotte aan de rechterkant van de fiets afstappen(in het verkeer is dit de kant van het voetpad!)

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive