dinsdag 15 oktober 2013

Herfst in het bos.

Vandaag gingen de 3 klassen oudste kleuters op uitstap. Om regen en wind te trotseren hadden de meesten zich voorzien van stevige laarsjes en een regenjas met kap. De bus bracht ons naar het bos in Tiegem. We begonnen met een stevige wandeling door de donkere grotjes, de bron, over de brugjes, langs omgehakte bomen, een hut van takken, paddenstoelen (we vonden zelfs een vliegenzwam!, een kikkerpoel (een minikikkertje kwam ons even vergezellen)... Natuurlijk werd er ook heel veel herfstmateriaal gezocht, gevonden en verzameld. Beukennootjes, wilde en tamme kastanjes, eikels, bolsters... De zakken werden gevuld en meegesleept. Het zonnetje verscheen en zag dat het goed was! Van al dat rapen, kregen we honger. De met zorg bereide lunchpakketjes werden met veel smaak verorberd. Na het eten kregen we opdrachtjes van 'versierkabouter' (maak een mannetje met bladeren), van kabouter 'spring-in-'t veld' (springen met voeten samen), kabouter 'luister-fluister', kabouter 'hoofd-in-de-wolken'....En als slot mochten de kleuters nog wat spelen op de speeltuigen. De grote glijbaan was een echt succes! Het was een super toffe dag, waar we allemaal met volle teugen van genoten hebben.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Inschrijven eetfestijn schoolfeest

Inschrijven eetfestijn schoolfeest
Schoolfeest 11 juni 2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB