vrijdag 19 april 2013

De eend van Jules.

Deze week werkten we rond het boekje: ' De eend van Jules'. Jules krijgt van mama een nieuwe trui. Niemand in de klas heeft zo'n mooie trui met een eend erop! Hij trekt hem aan maar.... De eend op zijn eend is verdwenen! Jules gaat op zoek. Bij mama, papa, opa, zus, de hond, de buurman. Nergens kan hij zijn trui vinden. Tot hij op weg gaat naar de klas en de kleuters merken dat het op zijn achterkant staat. Doorheen het thema maakten we kennis met de begrippen voor-en achterkant. Ook draaiden we in de klas onze trui met tekeningen, rits of knopen eens om zodat ze op de achterkant stonden. We maakten kennis met de verschillende plaatsen in het huis. We kwamen meer te weten over de eendjes. En maakten het boekje na door het verhaal na te spelen, nog een kaft te knutselen en een eendje te maken uit speeldeeg. Zo kunnen alle kleuters het verhaal thuis opnieuw vertellen aan de hand van het boekje.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB