woensdag 2 januari 2013

Kerstmis is de klas

Natuurlijk werd er ook in de klas Kerstmis gevierd. We zetten een kerstboom en die werd mooi versierd door de kleuters.  Slingers, lichtjes, ballen, engeltjes en helemaal bovenin de piek. Iedereen hielp mee en zo was het goed. Ook tijdens het spelen in het huisje en winkel, werd heel wat kerstsfeer beleefd. Sommige kleuters kregen er blozende wangen van.
Op een lege sterrenhemel werd elke dag een sterretje gekleefd. Zo was de Advent een blije tijd van uitkijken naar de geboorte van Jezus. Op het einde wisten de kinderen heel goed wat het betekent om zelf ook een lichtje te zijn voor iemand anders. Het in de praktijk omzetten, lukte nog niet altijd even goed. Maar ja, bij ons volwassenen gaat dat ook niet altijd even makkelijk!
Elke dag werden er ook meer en meer cadeautjes onder de kerstboom gelegd. De laatste voormiddag vierden we dan samen Kerstmis. Het laatste kaarsje werd aangestoken, we zongen, smulden van chipjes en wisselden pakjes uit. Alle kinderen waren heel tevreden met hun pakje en met een warme knuffel werd 'dankjewel' gezegd. Als dat geen 'lichtje zijn' is!
Tot slot konden we nog luisteren naar Yi Fan die een stukje op zijn viool speelde voor ons. De kleuters luisterden muisstil en bedankten hem met een enthousiast applaus.
 

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB