maandag 8 oktober 2012

Lekkere appelflapjes

Om het thema over appels en ander fruit af te sluiten, maakten we appelflapjes. Eerst bereidden we met de appels die we meebrachten van de boomgaard, appelmoes. Die lieten we afkoelen. De dag erna hebben we dan het gerechtje afgewerkt. Uit de vellen bladerdeeg werden rondjes gehaald. Op elk rondje legden de kleuters een lepeltje koude appelmoes. De rondjes bladerdeeg werden dichtgeplooid tot halve maantjes. Goed de randjes aandrukken met een vork en ziezo, de eerste exemplaren waren klaar. Op het einde van het hele proces werden ze nog ingewreven met wat losgeklopt ei, om ze mooi te laten blinken. Als laatste nog een klein beetje suiker op strooien en de flapjes konden de oven in. Na 20 minuten waren de eerste klaar en vulde onze klas zich met een heerlijk luchtje.
Na de middag, wanneer de appelflapjes voldoende afgekoeld waren, konden we proeven van de bakkunsten van de junior bakkertjes. En ze kregen een welverdiende 10 op 10.

0 reacties :

Jaarthema 2021-2022

Jaarthema 2021-2022

Brieven ouders

Verloren voorwerpen

Info en brochures externen

Wij zijn een kraantjeswaterschool!

Inschrijvingen schooljaar 2022-2023

Inschrijven geboortejaar 2020
Na de herfstvakantie start de voorrangsregeling voor de broers/zusjes die geboren zijn in 2020. Deze voorrangsperiode loopt tot 7 maart 2022. De inschrijvingen staan vanaf 7 maart open voor iedereen.


Gelieve in de voormiddag tijdens de schooluren langs te komen of voorafgaand een afspraak te maken.


Instapdatum berekenen kan via de volgende site: https://www.onderwijs.vlaanderen.be/bereken-de-instapdatum-voor-je-kleuter

KALENDER

Mogelijk gemaakt door Blogger.

SCHOOLMENU

Blog Archive

Schoolinfo

VBS Heilig Hart
Tuinstraat 21
8530 HARELBEKE
056 72 43 45
info@vbsheilighart.be
directie@vbsheilighart.be

CLB