maandag 7 mei 2012

Fietsertjes in de dop

In de laatste week van april mochten de kleuters hun fiets meebrengen naar school. Eerst bekeken we een filmpje waarin we zagen hoe 2 kinderen leerden fietsen. Daarna probeerden we ook alles zelf uit. Vertrekken op een goede manier, vertragen en een bocht nemen, slalom rijden en een hindernis ontwijken, remmen en stoppen  juist daar waar het moet; al deze vaardigheden werden geoefend. De kleuters kregen ook een gekleurd lintje aan de rechterkant van het stuur. Dit als geheugensteuntje bij het op- en afstappen van de fiets. Dit is de kant van de stoep; dus de veilige kant. Misschien belangrijk om te onthouden, wanneer de kleuters later samen met mama of papa op de openbare weg zullen rijden.
Het weer zat niet echt mee, maar dat kon voor de kleuters de pret niet drukken. Er werd naarstig geoefend en op het einde van de week kregen alle kinderen dan ook hun fietsdiploma. Flink gedaan hoor!

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive