zaterdag 24 maart 2012

Broelmuseum

Binnenkort leren we in de klas over KUNST. Als voorbereiding op onze thema gingen we op woensdag 21 maart naar het Broelmuseum in Kortrijk. Het was alweer een geslaagd uitje.
Alle kinderen kregen een detail van een kunstwerk in hun hand. Als hun kunstwerk in de zaal hing waar we op dat moment waren, dan werden zij 'baas van de zaal'.
Allerlei leuke opdrachten moesten uitgevoerd worden. Was de opdracht geslaagd, dan stond er steeds een kistje klaar met een letter in.
Speel ridder op het paard en maak een praatje met een andere ridder; zeg 5 dingen die op het schilderij staan, maar doe dat zonder te kijken; luister naar het gedicht en vul aan met een rijmwoord; luister naar de zinnen, bij welk schilderij uit de zaal past die zin?; arm en rijk, wie draagt wat?; waar of niet waar?; kijk goed naar de details, passen die bij jouw schilderij?; wie heeft het schilderij gemaakt?...

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive