donderdag 9 december 2010

Derde leerjaar naar het restaurant

In het project van de droomfabriek hebben wij ons verdiept in alles wat er reilt en zeilt in onze stad… Daarom wilden we ook eens van dichtbij een kijkje gaan nemen in een echte Harelbeekse handelszaak… Ons oog viel op een restaurant in de buurt, namelijk Den Britt langs de grote weg naar Kortrijk. We namen contact op met de baas van het restaurant en vroegen of we eens een kijkje mochten gaan nemen… We waren ook heel blij toen het antwoord ‘ja’ was! Vooraf keken we al eens op de site en bereidden we vraagjes voor die we konden stellen tijdens ons bezoek. Op een koude maandagnamiddag in november trokken we onze dikste jas, muts, sjaal en handschoenen aan en vertrokken we te voet naar het restaurant… We werden er heel vriendelijk ontvangen. We keken rustig rond in het restaurant maar het meest boeiende konden we bekijken achter de schermen… We maakten een praatje met de kok die uitleg gaf over de werking in de keuken… In de kelderverdieping zagen we de opslagplaats voor voeding, de afwasruimte, de wasruimte, … Nu weten we dat in een restaurant werken niet alleen opdienen en eten klaarmaken is! Misschien hebben sommigen onder ons wel een stille droom om later kok te worden?

In elk geval was het een heel leerrijke en boeiende uitstap!

Volgende keer moeten we zeker eens gaan proeven!

De derdeklassers uit 3A en 3B, juf Liesbet en meester Stefaan

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive