zaterdag 23 oktober 2010

Bieb voor de kleuters

Het wordt zo stilaan ook traditie; éénmaal per trimester brengen we de bib naar school voor de kleuters. De hele groep kleuters wordt in twee verdeeld. Terwijl de ene groep speelt in de zaal (onder begeleiding van twee juffen) mag de andere groep mee naar de polyvalente zaal die voor de gelegenheid omgetoverd wordt tot een bibliotheek. Daarna wordt er ook gewisseld. Uit een pakket van 100 boeken mogen de kleuters een half uurtje hun lievelingsboekjes kiezen of ontdekken ze weer nieuwe verhaaltjes. Die kunnen ze verkennen met een vriendje, in hun eentje of laten voorlezen door een juf.
Op die manier komen de kleuters weer eens op een andere manier in contact met boeken. En zo leren ze dat 'lezen' een leuke bezigheid is. Natuurlijk moeten er wat afspraken gemaakt worden, zoals: de boekjes met zorg behandelen, geen boekjes laten rondslingeren, in de bib is het stil en rustig,...
En ja, het was best gezellig! Geniet mee van de foto's.
 

0 reacties :

OPB 2019

KALENDER

SCHOOLMENU

INSCHRIJVINGEN SCHOOLJAAR 2018-2019

De voorrangsperiode voor broers en/of zussen alsook kinderen personeel van het geboortejaar 2016, is gestart op maandag 6 november 2017. Inschrijvingen kunnen enkel plaats vinden na telefonische afspraak met het secretariaat of de directie.

Kinderen van dit geboortejaar die niet van deze voorrangsperiode genieten, kunnen pas ingeschreven worden vanaf de eerste schooldag van maart. Onze inschrijvingen starten op maandag 5 maart 2018, vanaf 8u00. Hiervoor wordt er ook best een afspraak gemaakt met het secretariaat of de directie. Er is ook nog een info-avond op dinsdag 6 februari 2018 van 17u30 tot 19u30.

ZOEKEN

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blog Archive